www.ozonizare.ro


Click for Targu Mures, Romania Forecast

Tratarea Fructelor si a Legumelor


Curatarea Carnii
NOU Aparatura Medicala si Industriala la preturi promotionale!!!

  • Terapia cu Ozon, Ozonoterapia, Impachetari cu ozon

Ozonul ne lipseste, caci, din subtierea stratului sau exterior care proteja altminteri pamantul, ne-am ales cu caldurile tropicale de zi cu zi. Dar acest gaz este si un foarte bun antiseptic.

Aceasta terapie a dat nastere la nenumarate controverse. Efectele benefice sunt cercetate in amanunt, dar asemenea oricarei metode medicale noi, pana cand studiile nu vor dovedi 100% eficienta ei, vor exista discutii.

Pe scurt, aceasta terapie implica adaugarea de ozon la aer sau lichide care apoi sunt introduse in organism prin diverse metode. A fost folosita ince­pand cu secolul al XIX-lea, dar nu exista suficiente studii care sa dovedeasca siguranta sau efec­tul ei. Insa, cu toate acestea, se foloseste cu succes. Iar daca Regina Elisabeta a II-a a Angliei a decis sa incerce pe propriile... riduri efecte ozonoterapiei, atunci e o dovada ca a functionat.

In afara rolului cosmetic, de intinerire a tesuturilor, se mai foloseste pentru tratarea afectiunilor vasculare si neurologice, trateaza imunodepresia, hepatitele virale si cronice, herpesul si zona Zoster, precum si o serie larga de afectiuni reu­ma­tismale. Chiar daca nu are contraindicatii, terapia cu ozon trebuie folosita doar de medici abilitati.

Ozonul este prezent in atmosfera pamantului, responsabil cu absorbtia radiatiilor solare; moleculele lui sunt compuse din trei atomi de oxigen. Terapia cu ozon este aprobata in Bulgaria, Romania, Germania, Franta, Italia, Israel, Cehia si Rusia.

Cum se administreaza?
Cea mai comuna forma de administrare a terapiei cu ozon este autohemoterapia, prin care se extrage sange dintr-o vena, se amesteca impreuna cu ozonul gazos si apoi se injecteaza inapoi in vena sau in muschi. La injectarea in vena, acul nu se extrage din vasul de sange, iar amestecul se realizeaza intr-o perfuzie.

Alta forma de administrare este amestecarea cu apa, urmand sa fie apoi inghitit sau introdus in organism. Apa imbogatita cu ozon se poate injecta in incheieturi pentru a trata osteoartrita si artrita reumatoida.

Se mai poate ex­trage sange, imbogati cu ozon, care este tratat cu radiatii ultraviolete B intr-un container de cuart, si apoi reinjectat. Apa sau uleiul vegetal imbogatit cu ozon poate fi aplicat direct pe piele pentru a trata ranile, arsurile, infectiile sau anumite muscaturi de insecte.

Impachetarile cu ozon
In scop cosmetic, ozonoterapia este recomandata in tratarea celulitei, sub forma de bai gazoase si injectii in zonele afectate. De asemenea, este folositoare in cabinetele care realizeaza interventii estetice usor invazive, de tipul lipoaspiratiei. In cazul acestei metode, in locul in care a fost introdusa sonda ramane o urma inestetica; aceasta cicatrice se poate estompa folosind ozonoterapia. Mai exista, pentru uz estetic, patura cu ozon, in care tot corpul este acoperit (cu exceptia capului), se tine acolo doua ore, efectul fiind ca al unei saune, dar mult mai puternic.

O metoda de curatare a apei din piscine si bazinele de inot este ionizarea, dar mai exista si ozo­nizarea, care se pare ca este mult mai eficienta.

Apa din bidonul de la birou ti se pare mai "gustoasa" in ultima vreme? Poate pentru ca, in scopul purificarii, compania a adaugat suplimente de ozon. Daca tot se poate purifica apa atat de bine cu ozon, atunci sa stii ca aceasta metoda este folosita si pentru nasterea acvatica.
©2009 ozonizare.ro

Pagina principala | Ozonul | Experimente video | Studii Clinice Despre Ozon | Contact