www.ozonizare.ro


Click for Targu Mures, Romania Forecast

Tratarea Fructelor si a Legumelor


Curatarea Carnii
NOU Aparatura Medicala si Industriala la preturi promotionale!!!

  • Studii Clinice Despre Ozon

1. Ozonul inhiba selectiv cresterea celulelor canceroase umane

Din Science magazine Vol. 209, 22 Aug 1980, pp. 931-933

Cresterea celulelor canceroase umane din tumori pulmonare, de san, si uterine, a fost inhibata selectiv, in functie de doza administrata, de ozon in concentratii de 0.3 pana la 0.8 parti la milion in aerul ambiental, cu o perioada de 8 zile de expunere a culturilor. Fibroblastii pulmonari diploizi umani au fost folositi ca celule necanceroase control. Prezenta ozonului in concentratii de 0.3 pana la 0.5 parti la milion a inhibat cresterea celulelor canceroase cu 40%, si, respectiv, cu 60%. Celulele pulmonare necanceroase au fost neafectate la aceste niveluri de expunere. Expunerea la ozon de concentratie 0.8 parti la milion a inhibat cresterea celulelor canceroase cu peste 90% si pe a celulelor control cu mai putin de 50%. In mod evident, mecanismele de aparare impotriva leziunilor date de ozon sunt afectate la celulele canceroase umane.

2. Terapia prin ozon pentru oxigenarea tumorilor: un studiu pilot

Autori: Bernardino Clavo1; Juan L. Pérez2; Laura López1; Gerardo Suárez1; Marta Lloret1; Victor Rodríguez3; David Macías2; Maite Santana1; María A. Hernández1; Roberto Martín-Oliva2; Francisco Robaina4
Sursa: Evidence-based Complementary and Alternative Medicine, Volume 1, Number 1, 01 June 2004, pp. 93-98(6) Publicat de: Oxford University

Hipoxia tumorala e un efect advers in chimioterapie si radioterapie.Terapia cu ozon e o forma neconventionala de medicina, care a fost folosita cu succes in tratamentul tulburarilor ischemice. Acest studiu prospectiv a fost gandit cu scopul de a evalua efectul terapiei cu ozon asupra oxigenarii tumorii. Optsprezece subiecti au fost luati in studiu. Terapia sistemica cu ozon a fost administrata prin autohemotransfuzie, in trei zile alternative, pe parcursul unei saptamani. Nivelurile de oxigenare a tumorii au fost masurate prin polarografie folosind probe obtinute prin punctie, masuratorile fiind facute inainte si dupa prima si a treia sesiune de terapie cu ozon. In ansamblu, nu s-au observat schimbari semnificative statistic la nivelul oxigenarii tumorii la cei 18 pacienti. Totusi, o scadere semnificativa a fost observata la valorile de hipoxie de 10 si 5 mmHg al pO2. Atunci cand au fost evaluate individual, s-au observat corelatii inverse si nonlineare intre cresterea in oxigenare si valorile initiale de pO2 ale tumorii, la fiecare masurare, lucru care indica faptul ca tumorile mai slab oxigenate (rho=-0.725; P<0.001) beneficiaza cel mai mult. In plus, s-a mai observat ca efectul terapiei cu ozon a fost mai mic la pacientii cu concentratii mai mari de hemoglobina (rho=-0.531; P<0.034). Desi a fost administrat de-a lungul unei perioade scurte de timp, terapia cu ozon a imbunatatit oxigenarea in tumorile cele mai hipoxice. Terapia cu ozon ca adjuvant in chimioradioterapie justifica o continuare a cercetarilor.

3. Terapia cu ozon si cobalt la pacienti cu cancer prostatic

Reported at the 2nd International Symposium on Ozone Applications: March 1997 by L. Borrego, L. L. Borrero, E. C. Díaz1, S. Menéndez2, L. R. Borrego3, R. A. Borrego3. This study involved these institutes in Cuba: Provincial Center of Retinitis Pigmentosa, Holgu'n, V.I. Provincial Center of Retinitis Pigmentosa, Holguín, Ozone Research Center.

Adenocarcinomul de prostata este cea mai frecventa tumora la barbatii cu varste peste 50 ani, reprezentand 16.7% din totalul deceselor datorate cancerului la barbati. Cu o diagnosticare precoce si tratament corespunzator durata de supravietuire ajunge la 5 ani, la 91% din cazuri. Metabolismul cancerului e la baza anaerob, si din acest motiv cresterea oxigenarii la nivelul tesuturilor lezate poate diminua efectele secundare date de tratamentele cu radiatii, si, totodata poate creste si radio-sensibilitatea. Scopul acestui studiu este de a evalua eficacitatea terapiei cu ozon in asociere cu terapia cu cobalt-60, in tratamentul pacientilor cu cancer de prostata, luand in considerare influenta pe care o exercita ozonul asupra oxigenarii tisulare. 70 de pacienti cu neoplasm de prostata in stadiile A si B ale bolii (intracapsulat) au fost tratati de un grup multidisciplinar de oncourologie de la spitalul „Lenin” (Provincia Holguin). 35 de pacienti au fost tratati cu ozon rectal plus cobalto-terapie (grupul cu ozon), si 35 numai cu cobalto-terapie (grupul control). Aparitia efectelor secundare (dermatita de iradiere, cistita, proctita) si modificarile unor parametri umorali si clinici au fost evaluate pana la 6 luni de la terminarea tratamentului. 84% din efectele secundare au aparut la grupul control si, respectiv, 52% la cel cu ozon. La o luna dupa terminarea tratamentului antigenul prostatic specific (PSA) a scazul la o valoare mai mica de 10 ng/ml, la 92% din pacientii tratati cu ozon, si la 52% din grupul control. 6 luni mai tarziu, controlul umoral si clinic al bolii a fost obtinut la 88% din pacientii din grupul cu ozon si la 80% din pacientii din grupul control. Se trage concluzia ca prin combinarea cobalto-terapiei cu ozon se obtin o scadere a efectelor secundare si o crestere a radio-sensibilitatii.

4. Ozonoterapie adjuvanta la tumori avansate de cap si gat: un studiu comparativ
Clavo B, Ruiz A, Lloret M, Lopez L, Suarez G, Macias D, Rodriguez V, Hernandez MA, Martin-Oliva R, Quintero S, Cuyas JM, Robaina F.

Tumorile avansate de cap si gat (C&G) au un prognostic prost, care este inrautatit si de aparitia hipoxiei si ischemiei la nivelul lor. Terapia cu ozon s-a dovedit utila in tratamentul sindroamelor ischemice, si cateva studii au descris o posibila crestere a oxigenarii la nivelul tesuturilor si tumorilor. Scopul acestui studiu prospectiv a fost de a evalua efectul clinic al ozonoterapiei la pacientii cu cancer de C&G in stadiu avansat, in cursul radioterapiei lor programate. Au fost urmariti, de-a lungul unei perioade de trei ani, 19 pacienti cu tumori de C&G in stadiu avansat plus tegafur pe cale orala, care faceau tratament cu radioterapie fractionata non standard in clinica noastra. Un grup de 12 pacienti a fost tratat in plus cu chimioterapie intravenoasa inainte si /sau in timpul radioterapiei. In celalalt grup, de sapte pacienti, in timpul radioterapiei s-a administrat saptamanal, de doua ori pe saptamana, ozonoterapie sistemica. Grupul de ozonoterapie era mai in varsta (64 de ani fata de 54, P = 0.006), cu un procent mai mare de inglobare a nodulilor limfatici (71% fata de 8%, P = 0.019), si cu o tendinta spre stadii tumorale mai nefavorabile (57% fata de 8% stadii IVb + IVc, P = 0.073). Totusi, nu au fost diferente semnificative in supravietuirea globala intre grupul cu chimioterapie (in medie 6 luni) si cel cu ozonoterapie (8 luni). Desi aceste rezultate trebuie privite cu precautie datorita numarului mic de pacienti, ele sugereaza ca ozonoterapia ar fi putut avea niste efecte pozitive in timpul tratamentului pacientilor nostri cu tumori de C&G in stadiu avansat. Administrarea ca adjuvant a ozonoterapiei in timpul chimio-radioterapiei pentru aceste tumori merita cercetari mai amanuntite.

5. Efectul unei mixturi de ozon-oxigen, administrata parenteral, asupra concentratiei de imunoglobuline (IgA, IgG, IgM), de vitamina A, si asupra activitatii lizozomale, la pacienti cu cancer cervical

Geburtshilfe Frauenheilkd. 1987 Dec;47(12):343-5 written in German Enzelsberger H , Metka M , Salzer H . Univ.-Frauenklinik Wien.

In literatura pot fi gasite mai multe posibilitati terapeutice pentru tratamentul carcinomului prin utilizare de ozonoterapie aditionala. Am cercetat consecintele terapiei cu ozon asupra statusului imun, asupra lizozimului, si asupra vitaminei A. 21 de femei cu cancer cervical progresiv (stadiile III, IV) au primit, pe langa terapia conventionala de iradiere, si o terapie aditionala cu ozon. Dupa terapia cu iradiere si ozon s-a observat o usoara scadere a IgG, IgA si Ig M. Nu s-a putut face o evaluare statistica. Nu s-au observat diferente la grupul control in privinta lizozimului si a vitaminei A.

6. Terapia cu injectii intravenoase cu o mixtura de ozon-oxigen in radioterapia ginecologica

Ozon-Sauerstoff-Injektionsbehandlung in der gynäkologischen Strahlentherapie

Hernuss, P.; E. Müller-Tyl & J. Dimopoulos.

Strahlentherapeutische Klinik der Universität Wien, A-1097 Wien, Alserstraße 4, Austria.

Strahlentherapie 148(3): 242-245, 1974.

40 de paciente cu cancer genital primar, si 5 paciente cu cancer genital recurent dupa tratament, au primit ca tratament radioterapie si, in fiecare zi, parenteral, un amestec de ozon. S-ar parea ca, sub influenta tratamentului cu amestecul de ozon-oxigen, administrat suplimentar, regresia tumorilor genitale feminine a fost mai rapida la ambele grupuri studiate. Efectele secundare ale radioterapiei au fost reduse, si starea generala a pacientelor a fost imbunatatita. Cele mai bune rezultate au fost observate la pacientele cu recurenta a tumorilor genitale cu furnizare redusa de oxigen.

7. Ozonul si radioterapia ginecologica

Studiu original scris in germana si intitulat: Ozon und gynakologische Strahlentherapie

Hernuss P; Muller-Tyl E; Wicke L

Strahlentherapie (1975 Nov), 150(5), 493-9. ISSN:0039-2073

Se face o scurta trecere in revista a dezvoltarii istorice si a bazelor fizice ale terapiei cu ozon. Ozonul este folosit atat in medicina cat si in alte domenii. Lucrarile care relateaza rezultate bune ale tratamentului cu ozon in carcinoame au parut de un interes special. Noi am confirmat eficacitatea ozonului ca tratament adjuvant la ireadierea carcinosarcoamelor la sobolani. Luand in calcul acest fapt, noi am introdus ozonul ca adjuvant la iradierea femeilor cu cancer ginecologic, lucru care a parut sa dea rezultate bune. Mecanismul de actiune al ozonului nu este inca in intregime clarificat, si sunt in discutii cateva teorii. Se fac cercetari in privinta comportamentului catorva substante din corp in timpul terapiei cu ozon.

8. Rezultatele in cancer la Hufeland: un review cu cazurile cele mai bune

(the Hufeland is a complementary/alternative medicine institute)

Integr Cancer Ther. 2005 Jun;4(2):156-67.

Jacobson JS, Grann VR, Gnatt MA, Hibshoosh H, Austin JH, Millar WS, Neugut AI.

Department of Epidemiology, Mailman School of Public Health, New York, NY 10032, USA.

Un review cu seriile celor mai bune cazuri reprezinta o unealta eficienta pentru cautarea tratamentelor complementare si alternative complexe pentru cancer, care sa fie candidati pentru studii suplimentare. MODELUL STUDIULUI: Institutul National al Cancerului, si alte agentii, au adoptat metoda seriilor celor mai bune cazuri pentru evaluarea tratamentelor pentru cancer, ingloband si medicina complementara si alternativa (CAM) pentru studii suplimentare. Autorii au facut un review al seriilor cazurilor cele mai bune ale clinicii Hufeland Klinik. Fondata in 1985 in Bad Mergentheim, Germania, aceasta clinica trateaza peste 500 pacienti cu cancer pe an. Tratamentul de la Hufeland include schimbari ale dietei, injectii, terapie cu ozon, terapia febrei active, psihoterapie, si uneori terapie hormonala si/ sau chmioterapie in doze mici. Scopul tratamentului este de a prelungi supravietuirea si de a mentine o calitate buna a vietii. METODE: Clinica a furnizat rezumatele a 27 de cazuri in care pacientii cu supravietuire mai lunga decat se astepta au fost de acord sa-si lase dosarele medicale la evaluat. Evaluarea a inclus confirmarea patologica a bolii si confirmarea radiologica a raspunsului complet (CR), sau a raspunsului partial (PR), care nu puteau fi atribuite tratamentului conventional. REZULTATE: Pe baza rezumatelor si a unei epuizante cautari, de doi ani, de dosare medicale, lame de microscop, si date imagistice, 12 cazuri au fost selectate, din cele 27, pentru evaluare completa, si 5 ( 3 cu CR si 2 cu PR) au fost considerate cele mai bune cazuri. CONCLUZIE: Majoritatea pacientilor cu cancere obisnuite primesc tratament conventional inainte de a veni la Hufeland, si multi sunt tratati cu chimioterapie si/ sau terapie hormonala cat sunt acolo. Prin urmare, numai cativa au putut fi luati in considerare pentru evaluare. Gasind 5 din 12 pacienti cu raspuns la tratament, autorii ajung la concluzia ca tratamentul de la Hufeland merita studii suplimentare. Ei recomanda, de asemenea, dezvoltarea unor criterii cu care sa evalueze seriile de cele mai bune cazuri ale tratamentelor complexe CAM pentru pacientii cu cancer avansat.

9. Ozonoterapia intr-un tratament complex al cancerului de san

Kontorschikova, Claudia N.1; Anna V. Alaysova & Igor G. Terentiev.

Chair of clinical and and Laboratory Diagnostics, Department of Oncology, Nizhni Novgorod State Medical Academy, 10/1 Minin sq., N. Novgorod, 603005, Russia.

In: Proceedings of the 15th Ozone World Congress, 11th - 15th September 2001, Medical Therapy Conference (IOA 2001, Ed.), Speedprint Macmedia Ltd, Ealing, London, UK, 2001.

52 de femei, cu varste cuprinse intre 40 si 60 de ani, cu cancer de san confirmat histologic, au fost urmarite in studiu. Impreuna cu terapia cu citostatice, 32 de paciente au suportat si o tura de terapie cu ozon, prin infuzii intravenoase sau insuflatii rectale, si cu apa ozonizata per os. 20 dintre femei au fost tratate cu polichimioterapie conventionala. Grupurile au fost compatibile din punctul de vedere al varstei, stadiului bolii, si al patologiei asociate. Implicarea terapiei cu ozon intr-un tratament complex al pacientelor cu cancer de san a ajutat la diminuarea incidentei si gradului de efecte toxice ale citostaticelor, a imbunatatit calitatea vietii si parametrii imunologici, si a crescut semnificativ activitatea sistemului de aparare antioxidant.

10. Trei prezentari de caz asupra abordarii holistice a pacientilor cu neoplasm, incluzand ozonul medical

Thomas Marshall-Manifold, Wimbledon Clinic of Natural Medicine, London, UK.

In acest raport prezentam tratarea cu succes a trei pacienti cu carcinom malign prin terapie alternativa combinata ce include ozon, dieta, homeopatie, plante si imunoterapie. Desi tratamentul cu ozon nu e o procedura foarte agresiva comparativ cu multe masuri conventionale, de obicei pacientilor nostri li se dau mai intai alte terapii alternative traditionale, precum homeopatia si plantele. Apoi se evalueaza raspunsul pacientului si, la schema initiala de tratament se mai adauga, in multe cazuri, si ozon. Desi la pacientul nostru de sex masculin nu s-au gasit niciodata teste pozitive pentru fosfataza acida, nivelurile PSA (antigen specific prostatic) erau foarte sugestive pentru adenocarcinom prostatic, ce a raspuns la terapie, in mod clar, in doua cazuri. Exista o controversa majora acum daca beneficiile tratamentului agresiv in cancerul de prostata cantaresc mai greu decat riscul asociat si efectele secundare. Tratamentul agresiv conventional include iradierea si chirurgia. Un procent rezonabil din pacientii care trec prin acest tip de tratament sufera de complicatii cum ar fi impotenta (30-50%), incontinenta usoara pana la severa, si chiar moarte. In cazul unei tumori ovariene reziduale, recuperarea pacientei si apoi revenirea constantelor de laborator, in particular a CA 12.5, la valori normale, au fost asociate in mod clar cu administrarea unui tratament combinat ce includea ozon ca o componenta majora. La pacienta noastra cu cancer de san a avut loc o schimbare dramatica in histopatologia regionala, incluzand reversia neobisnuita a unui proces tumoral metastatic pana la o boala localizata. Acest lucru ar putea fi explicat numai de catre masurile terapeutice intensive aplicate imediat dupa relatarea initiala de patologie. Este, de asemenea, remarcabil, modul in care pacienta a raspuns la un nou program de tratament atunci cand a aparut un nou nodul. Aceste intamplari provoaca in mod evident protocoalele obisnuite adoptate in cadrul tratamentului conventional pentru cancer. Nu e neobisnuit sa obtinem rezultate similare satisfacatoare, cu acest program de tratament alternativ, si in alte cazuri de pacienti cu cancer din clinica noastra. Totusi, o documentare corespunzatoare a acestor cazuri inseamna un efort economic major din partea pacientilor nostri, care din nefericire limiteaza frecventa raportarilor clinice. Totodata, eficienta ozonului ca masura terapeutica unica la pacientii cu cancer e in mod real dificil de determinat. Ar fi, in mod evident, ne-etic sa privam acesti pacienti de masuri alternative testate empiric si chiar stiintific, cum ar fi suplimentarea dietei, pentru a stabili potentialul real al acestui gaz in oncologie.

11. Terapia cu ozon-oxigen in carcinoamele ginecologice

Efectul administrarii parenterale a amestecului de ozon- oxigen asupra acizilor grasi liberi si asupra trigliceridelor, la pacientii cu carcinoame ginecologice.

Fortschr Med. 1979 Mar 15;97(10):451-4.

Muller-Tyl E, Salzer H, Reisinger L, Washuttl J, Wurst F.

Avand in vedere ca unii autori presupun ca ozonul influenteaza procesarea metabolica a grasimilor, am incercat sa analizam influenta unui gaz de ozon- oxigen, care a fost administrat parenteral. 40 de pacienti cu cancer ginecologic au primit 10 ml de gaz ozon- oxigen cu un continut de 450 gamma ozon, prelevandu-se sange venos cu 10 minute inainte si dupa administrare. Serul a fost liofilizat si nivelul acizilor grasi si al trigliceridelor a fost determinat prin metoda Randerath (1965). S-a observat o scadere semnificativa statistic a concentratiilor dupa aplicarea ozonului. Sunt puse in discutie teorii diferite legate de cauza acestor actiuni.

12. Ozonoterapia in perioada postoperatorie precoce din tratamentul chirurgical al cancerului pulmonar)

V.P. Potanin, V.M. Belopukhov, R.M. Taziev, M.Kh. Mustafin, I.D. Khalimov

Este analizata influenta ozonoterapiei asupra tratamentului postoperator la pacienti cu rezectie pulmonara radicala datorata cancerului pulmonar. Studiile au fost facute intre 1996 si 1999. Pacientii au fost impartiti in doua grupuri: pacientii din primul grup (40 de persoane) au fost tratati in perioada postoperatorie cu terapia standard de infuzie, iar pacientii din al doilea grup (160 de persoane) au fost tratati cu cristaloizi de ozon, combinat cu terapia standard. Datorita ozonoterapiei, in grupul al doilea complicatiile purulente au fost reduse cu un factor de 12,5, iar mortalitatea a fost redusa cu un factor de 2,6.

13. Activitatea sinergica,in vitro, a 5-fluorouracil cu ozon in doze mici, impotriva unei linii celulare tumorale chemorezistente si a celulelor tumorale umane proaspete

Chemotherapy. 1990;36(2):147-54.

Zanker KS, Kroczek R., Institute of Immunology and Experimental Surgery, University of Witten/Herdecke, FRG.

Am urmat conceptul conform caruia reactivitatea chimica a ozonului depinde de proprietatile lui oxidative. Speciile de oxigen activat sunt implicate cauzal in toxicitatea anumitor medicamente chimioterapeutice. Am testat, in culturi de celule umane, aceasta prezicere de a depasi chimiorezistenta si/ sau de a creste citotoxicitatea chimica. Rezultatele noastre indica faptul ca ozonul, in combinatie cu 5-fluorouracil (5-FU) face o linie celulara rezistenta la 5-FU susceptibila la modalitatea de tratament combinat. Mai mult, ozonul actioneaza sinergic, sau macar cumulativ, cu chimioterapia, in diferite suspensii de celule tumorale derivate din san sau colon.

14. Restabilirea nivelurilor normale de oxigen prin terapia cu ozon ar putea tine sub control cresterea neoplazica

J Altern Complement Med. 2005 Apr;11(2):257-65.

Bocci V, Larini A, Micheli V.

Department of Physiology, University of Siena, Italy. bocci@unisi.it

Spre deosebire de tesuturile normale, tumorile prospera in medii hipoxice. Se pare ca lucrul acesta se intampla deoarece ele pot metastaza si pot secreta angiopoietine pentru marirea neoangiogenezei si raspandirii tumorale. Prin urmare, in timpul ischemiei cronice, tesuturile normale tind sa moara, in timp ce neoplasmele tind sa creasca. In ultimele doua decade s-a aratat, la pacientii cu arteriopatii, ca autohemoterapia este utila din punct de vedere terapeutic, deoarece creste distribuirea de oxigen la nivelul tesuturilor hipoxice, ducand la normoxie. Desi au fost testate cateva abordari de oxigenare, nici una nu e capabila sa restabileasca permanent normoxia la pacientii cu cancer. Noi postulam ca un ciclu prelungit de autohemoterapie cu ozon poate corecta hipoxia tumorala, ducand la un comportament tumoral mai putin agresiv, si poate reprezenta un adjuvant valid in timpul sau dupa chimio- sau radioterapie. Mai mult, poate reechilibra stresul oxidativ cronic si poate reduce oboseala.

Exista un numar foarte mare de lucrari despre ozon. Cele 14 de mai sus sunt numai varful aisbergului. Cautarea ozonului pe PubMed ofera peste 8000 de rezultate.
©2009 ozonizare.ro

Pagina principala | Ozonul | Experimente video | Studii Clinice Despre Ozon | Contact